Cégismertető

Az Európa szívében fekvő Freiburgot, mely Németország legnapsütésesebb és legmelegebb városkája, a világhírű, meseszép Fekete-erdő öleli körbe. Ebben a városban található a Falk termékek gyártójának, a Dr. Falk Pharma GmbH-nak székhelye, mely immár több mint 60 országban rendelkezik terjesztő partnerekkel.

A Dr. Falk Pharma GmbH-t a családi tulajdonban lévő Herdern-Gyógyszertárból alapította 1960-ban Dr. Herbert Falk, aki maga is ebben a meseszép városban, Freiburgban nőtt fel. Dr. Dr. Hertbert Falk egészen 2004-ig, 80. születésnapjáig maga látta el a vállalat vezetését, hatalmas erővel, lelkesedéssel és szeretettel végezve munkáját, személyesen megjelenve minden rendezvényen és Falk Szimpóziumon, ezzel is éreztetve a családias lelkét a vállalkozásának. A Dr. Falk Pharma vezetését ebben az évben – folytatván a családi hagyományt, hiszen a Herdern-Gyógyszertárat annak idején ő is édesapjától örökölte - feleségére Ursula Falkra és fiára, Dr. Martin Falk vezetésére bízta.

A vállalat - mely a gasztroenterológia és hepatológia gyógyszereinek kifejlesztésére specializálódott - első készítménye a Hepatofalk® elnevezésű gyógynövény alapú gyógyszer volt, mely a máj szupportív kezelésére volt alkalmas.

Az első nemzetközi Falk Szimpóziumot 1967-ben rendezték meg 17 országból érkező 800 résztvevővel, 1974-ben pedig az első posztgraduális orvosi tanfolyamot. A nemzetközi Falk Szimpóziumok és Workshopok, valamint a helyi posztgraduális orvosi tanfolyamok megszervezésére 1978-ban létrehoztak egy külön alapítványt, a Falk e.V. Alapítványt. Alapításának célja az volt továbbá, hogy támogassa a tudományos kutatásokat a gasztroenterológia és a hepatológia területén, támogassa a tudósoknak járó nemzeti és nemzetközi díjakat, és a szakirodalom széles választékát kínálja az orvosoknak, gyógyszerészeknek, nem orvos végzettségűeknek és a pacienseknek.

A 100. Falk Szimpózium harminc évvel később, 1997 májusában került megrendezésre, "Bél és a máj" címmel, több mint 50 országból 1.000 résztvevővel. Ennek alkalmából az Urban & Fischer kiadta Prof. W. Gerok „30 Years of Hepatology and Gastroenterology” (A Hepatológia és Gasztroenterológia 30 éve) című könyvét német és angol nyelven.

A Dr. Falk Pharma GmbH még mindig nagy hangsúlyt fektet „megbízható vállalati partner” hírnevére, hogy a jövő században is folytathassák sikertörténetüket a bél és máj specialistáiként, különös tekintettel a Gyulladásos Bélbetegségekre és a Máj Kolesztatikus Betegségeire.

Ha érdeklik a további részletek, keresse fel a Dr. Falk Pharma GmbH német vagy angol nyelvű weboldalát!

Hol talál minket?

  • Budaörsön!
  • Címünk: 2040 Budaörs, Károly király út 39.
  • Telefonszámunk: 23/444 773
  • Faxszámunk: 23/444 774

Kapcsolatfelvétel

Személyesen szeretne kapcsolatba lépni velünk? Szakirodalomra van szüksége? Eljönne velünk egyik konferenciánkra? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hátterünk

Ismerje meg a németországi Dr. Falk Pharma GmbH világcéget, készítményeink kifejlesztőjét!