Cégismertető

A magyarországi Dr. Falk Pharma Képviselet, a Medical Consulting Kft., rövidített nevén Medicons Kft. több mint húsz éve tevékenykedik Magyarországon. Alapításkori fő tevékenységi köre orvosi műszerek importja és értékesítési köre volt. 1990-ben a Dr.Falk cég alapítója és tulajdonosa, Dr. Herbert Falk személyesen kérte fel a németországi MED GmbH akkori képviselőjét, Jürgen Droste urat a Falk cég gyógyszereinek magyarországi forgalmazására. Ezután vált a Medicons cég fő tevékenységi körévé ezeknek a gyógyszereknek az ismertetése és forgalmazása.

A Medicons Kft. (teljes nevén Medical Consulting Kft.) 1989-ben alakult. Alakulásakor fő tevékenységi köre bizonyos orvosi műszerek importja volt. 1992-ben a cég kizárólagos képviselője lett a német Dr.Falk Pharma GmbH cégnek és  ezzel legfőbb tevékenysége e cég gyógyszerkészítményeinek forgalmazása lett.

A Dr. Falk Pharma GmbH alapítója, Dr. Herbert Falk orvos-gyógyszerész 1960-ban családi vállalkozásként gyógyszertárat alapított, mely az idők folyamán multinacionális gyógyszergyártóvá nőtte ki magát.  A freiburgi székhelyű gyógyszergyár a Dr.Falk Pharma GmbH nevet kapta, profilja a gasztroenterológia bizonyos területein alkalmazott gyógyszerekkel kapcsolatos gyógyszertechnológiai fejlesztések és klinikai kutatások, valamint a GMP előírásait messzemenően kielégítő gyógyszergyártás és gyógyszerforgalmazás. A Dr.Falk cég a minőségre való törekvésével, a nemzeti és nemzetközi posztgraduális orvosi továbbképzések megszervezésével és lebonyolításával, a klinikai kutatások támogatásával, valamint az orvosok és betegek megfelelő színvonalú tájékoztatására irányuló tevékenységeivel  kiemelkedik a többi gyógyszergyártó közül. A „Falk szimpozium” néven elhíresült nemzetközi tudományos  konferenciák, melyeken a hepatológia és a gyulladásos bélbetegségek (IBD) szakterületeinek világszerte ismert szaktekintélyei tartanak előadásokat, magas színvonalúak és szakmai körökben elismertek.

A Medicons Kft. tevékenységének célja, hogy a "nomen est omen" elv alapján - mint a Dr. Falk Pharma GmbH  képviselete - megfeleljünk és eleget tehessünk ennek a hírnévnek, segítve a Magyarországon e területen tevékenykedő orvosok munkáját és a betegek kezelését, gyógyulását.

Területi képviselőink segítségével igyekszünk minden gasztroenterológiával foglalkozó orvoshoz eljuttatni a gyógyszereinkkel kapcsolatos legújabb információkat. Jelen vagyunk minden olyan kongresszuson, továbbképzésen, ill. kapcsolódó rendezvényen, amely a gasztroenterológiával összefüggésbe hozható.

Magyar- és idegennyelvű tudományos kiadványainkkal kívánjuk segíteni az orvosok felkészültségét, ismereteik bővítését. Poszterpályázatok meghirdetésével igyekszünk elérni, hogy minél többen eljuthassanak külföldi szakmai kongresszusokra és megismerhessék a szakma legújabb kihívásait, eredményeit, s a legkorszerűbb terápiás lehetőségeket.

A betegek részére szerkesztett betegtájékoztató sorozatainkkal igyekszünk elősegíteni a betegek jobb tájékozottságát és az optimális orvos - beteg  kapcsolat kialakulását.

Munkánk során legfontosabb számunkra  személyes, baráti kapcsolatok kialakítása mindazokkal, akikkel együttműködünk, akik ezt igénylik, és akiknek munkáját ez mégjobban elősegíti.

Célunk, hogy segítségre minden helyzetben kész, folyamatos kommunikációra alkalmas, mindig elérhető, megbízható kollégái legyünk a gasztroenterológus orvostársadalomnak. Figyelünk arra, hogy mindeközben ne hátráltassuk  feleslegesen az orvosok munkáját. Célunk, hogy  minél többen szerezhessenek személyes tapasztalatot és győződjenek meg arról, hogy számunkra ez valóban több, mint feladat, több mint munka: ezt mi örömmel tesszük. Ez a hivatásunk.

 

Hol talál minket?

  • Budaörsön!
  • Címünk: 2040 Budaörs, Károly király út 39.
  • Telefonszámunk: 23/444 773
  • Faxszámunk: 23/444 774

Kapcsolatfelvétel

Személyesen szeretne kapcsolatba lépni velünk? Szakirodalomra van szüksége? Eljönne velünk egyik konferenciánkra? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hátterünk

Ismerje meg a németországi Dr. Falk Pharma GmbH világcéget, készítményeink kifejlesztőjét!