Érintetteknek

A székrekedés és az irritábilis bélszindróma

A nyugati civilizációban a béltünetek és az emésztési zavarok igen elterjedtek. Komoly egészségügyi problémát legtöbbször nem jelentenek, és kézzelfogható okukat is ritkán találják. Az orvosi szakma az ilyen eseteket „funkcionális zavaroknak” nevezi. Az egészséget általában nem veszélyeztetik, de a páciensnek mégis komoly kellemetlenségeket okozhatnak.


A gyomor-bél rendszerre ható legfontosabb tünet a bél lelassult mozgása, vagy a székrekedés. Ilyenkor jellemzően általános emésztési panaszok és a kellő bélmozgások hiányának érzése jelentkezik.


Ha viszont már olyan tünetek is kialakulnak, mint a hasi fájdalom, a hascsikarás, a hasmenés (ami székrekedéssel is váltakozhat), továbbá a szélgörcs, emellett olyan általános érzetek, mint a puffadás és esetleg a hányinger, sőt, néha hányás, akkor az orvosok a tünetegyüttest irritábilis bél szindrómának hívják, amit gyakran neveznek irritábilis vastagbélnek is.


Mindettől teljesen függetlenül a különböző végbéltünetek is gyakoriak társadalmunkban, és a legváltozatosabb betegségek rejtőzhetnek a hátterükben. A leggyakoribbak az aranyeresség és a végbél általános gyulladása.


 

Hol talál minket?

  • Budaörsön!
  • Címünk: 2040 Budaörs, Károly király út 39.
  • Telefonszámunk: 23/444 773
  • Faxszámunk: 23/444 774

Kapcsolatfelvétel

Személyesen szeretne kapcsolatba lépni velünk? Szakirodalomra van szüksége? Eljönne velünk egyik konferenciánkra? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hátterünk

Ismerje meg a németországi Dr. Falk Pharma GmbH világcéget, készítményeink kifejlesztőjét!